Kristin Stobbink (Zwolle 1987)
Graficus – Serie maker – Natuur

  English version  

Achtergrond
In 2008 is Kristin Stobbink Beeldende Kunst en Vormgeving Docent gaan studeren. Dit deed zij aan de Noordelijke hogeschool in Leeuwarden. Tijdens haar studie had zij de mogelijkheid om een Minor in het buitenland te doen. Een kans die zij graag met beide handen aanpakte. In 2012 is Stobbink dan ook gaan studeren aan de Education University of Hong Kong. Daar heeft ze onder andere Printmaking gestudeerd. Naast het studeren in Hong Kong heeft ze ook uitgebreid gereisd in China. Kristin Stobbink is aan het einde van haar studie aan de Noordelijke hogeschool afgestudeerd met en serie landschap etsen.

“Op dit moment ben ik een jonge gedreven graficus (kunstenaar) en leraar beeldend op het voortgezet onderwijs (ISK). Ik ben werkzaam als kunstenaar in het Grafisch Atelier Friesland in Leeuwarden. Voor mij is het heel erg belangrijk om de verbinding te leggen tussen het kunstenaarschap en onderwijs. Om leerlingen hun talenten te laten ontdekken en de mogelijkheden te laten zien van hun eigen creërend vermogen. Ook hecht ik veel waarde aan mijn eigen ontwikkeling als kunstenaar. Ik werk daarom ook graag samen met andere kunstenaars aan kunstprojecten”.

Waarom fascineert water mij zo.
Water heeft zoveel elementen die een rol spelen. Het is vloeibaar, de wind zet het in beweging, er is sprake van natuurlijke stroming, het spettert en kan van vorm en substantie veranderen (ijs, sneeuw worden). Het is doorzichtig, een zee of sloot bestaan nooit uit alleen water, het kan troebel en vies zijn – waterplanten en vissen bevatten, het weerspiegelt zijn omgeving en weerkaatst licht. Alleen een blauwvlak maakt nog geen goede weergave van water of een zeegezicht. Water is dynamisch, het beweegt, maar hoe die beweging en vorm te vangen geeft eindeloze mogelijkheden.

De diepere laag van mijn werk.
“Het is in mijn werk als kunstenaar in de eerste instantie niet mijn bedoeling om mensen een betekenis op te leggen of hun eigen interpretatie te sturen. Maar in de gesloten bubbel van mijn eigen creërend vermogen – het moment wanneer de rest van de wereld niet bestaat stuur ik de toekomstige waarnemer toch zeer subtiel. Jij snapt net als menig dat de realiteit is dat wij mensen de schoonheid van de natuur eindig maken. Dat wij mensen ons gaan afvragen waarom wij bepaalde dingen doen, denken of (niet)zien.”

 English version 

Kristin Stobbink
~ Vertegenwoordigd door Galerie de Roos van Tudor te Leeuwarden.
~ Werkzaam als kunstenaar in het Grafisch Atelier Friesland te Leeuwarden en sinds 2020 heeft Stobbink ook een Grafische werkplaats aan huis. 
~ Gediplomeerd Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Noordelijke Hoge school te Leeuwarden.

Advertentie