Kristin Stobbink      “DAYDREAM OF MUSIC”        2023

Als Kristin Stobbink een greep doet uit reeks bevindingen rond muziek dan komt ze tot het volgende. Muziek stimuleert neuronen en hierdoor ontstaan er betere verbindingen. De haartjes in je oren gaan anders staan en hierdoor luister je beter en zul je makkelijker kunnen leren en informatie verwerken(Mark Mieras – wetenschapsjournalist). Ook wordt gesteld dat muziek je emotionele ontwikkeling stimuleert, het maken van muziek je geheugen traint. En muziek net als geur diepere herinneringen activeert, dat zelfs wanneer het brein is aangetast door bijvoorbeeld dementie muziek alsnog herinnering zal ophalen.

Heb jij je wel eens afgevraagd wat muziek voor rol speelt in jouw leven? En wanneer je in de auto zit naar de radio te luisteren je soms een nummer wegzet. Niet omdat het een slecht nummer is, maar omdat het een vlaag van nostalgie en emotie van een vervlogen moment oproept. Voor Kristin Stobbink is muziek emotie in vele vormen, een vervlogen moment van gemis, een greep naar ont prikkeling of een beschermende geluidswal. Het werk “Daydream of music”(2023) gaat over dat wat muziek is en zou kunnen zijn.

Kristin Stobbink heeft voor dit werk een 3D-ontwerp getekend en deze met PLA geprint op een 3D-printer. In dit ontwerp zijn woorden verwerkt: play, be, make, music en now. Op deze hexagon zit een metalen muziekdoosje, met een met de hand geprinte ‘muziek sheet’. Met golvende door een soort mist opstekende rasters waarop je een klein liedje zelf zou kunnen componeren. Kristin Stobbink heeft voor dit drukwerk met een fotokopie en natuurlijke olie op papier gedrukt en met een perforator een klein stukje van een zo goed als helemaal vergeten slaapliedje geperforeerd.   

Kristin Stobbink vraagt zich af wanneer ze kijkt naar “Daydream of music” of ze in het nu en bij de tonen waarna ze luistert een schim van het nu in de toekomst zal ervaren en welke emotie dat moment zal activeren.

Kunstobject       “Daydream of music”     2023
Fotokopiedruk, papier, muziekdoos, 3D-print, 125x630mm

Waar te zien: Musica Solidus – Galerie De Roos van Tudor te Leeuwarden
Groepstentoonstelling vanaf 1 april tot 30 september 2023.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Advertentie